Power BI for Excel

Power BI for Excel е „висшият пилотаж“ в орбитата на Microsoft Excel.

power bi курсТази уникална колекция от инструменти и услуги предоставя изключителни възможности за статистически анализ на огромни масиви от информация и за Business Intelligence Solutions (BIS).

Power BI for Excel позволява извличането, интегрирането, анализа, обработката и визуализацията на данни от различни източници – таблици в Excel, бази от Access, Azure, SharePoint, SQL, Exchange, Dynamics CRM, Active Directory, Github и др., вкл. и източници онлайн – директно от интернет, както и изграждането на къстъмизирани data модели в зависимост от специфичните цели и изисквания на дадения бизнес проект.

Курсът Power BI for Excel е двудневен и включва изучаване и работа с основните процеси и инструменти, част от т.нар. Self Service BI for Excel:

 • Power Query – в процеса Discover and Combine;
  Инструмент за връзка с корпоративни и публични данни. Служи за свързване на голям обем от данни в Ексел, лесно комбиниране (Merge) или разширяване (Append) на няколко таблици.
 • Power Pivot – в процеса Model and Analyze;
  Инструмент за анализ на данни, с който може да се конструира собствен модел от няколко свързани таблици, извлечени от един и същ или от различни източници.
 • Power View и Power Map – в процеса Visualize;
  Инструменти за лесно и бързо създаване на интерактивни графики и таблици за презентиране на данни, както и за ефектна 3D визуализация върху карти на земната повърхност.

Този двудневен специализиран тренинг „Power BI for Excel“ е предназначен за специалисти, които боравят на високо ниво с Microsoft Excel, познават отлично Pivot таблиците и дейността им е насочена основно към работа с бази данни и Big Data анализ на големи масиви с информация.

Като специален модул към курса се изучава и програмния език DAX (Data Analysis Expressions) – неразривна част от работата с Power Pivot.

При заявен интерес можем да предложим и специализиран тренинг и по Power BI for Office 365, надграждащ всички функционалности на Power BI for Excel, фокусиран към съвместна работа и колаборация в онлайн среда и включващ следните основните инструменти:

 • Power BI Sites
 • Data Management
 • Power BI for Windows

Повече информация за Power BI Може да отриете тук и тук.

Всяко от предлаганите обучения може да бъде модифицирано и програмата да бъде съобразена и къстъмизирана изцяло според изискванията и нуждите на клиента.За повече информация и запитвания, не се колебайте да се свържете с нас.

Абонамент чрез мейл

Въведете мейл адрес, за да получавате известия за нови статии от ITraining

Последни публикации

Международна конференция, посветена на Microsoft Excel организира през ноември ITraining

 „Bulgaria Excel Days 2017 - Excel in Business, Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices“[...]

Боряна Петрова за пета поредна година с най-престижната награда на Microsoft

Основателката на ITraining е единствения специалист в България с MVP award в сферата на Microsoft[...]

Курс Power BI for Microsoft Excel - висш пилотаж в анализа на данни

Двудневен тренинг - 5 - 6-ти юни, който ще ви запознае с основните процеси и ще[...]

ITraining във Facebook

ITraining в Google +

ITraining в LinkedIn