Microsoft Office Word

MS WordОбучението по Microsoft Word е разделено на три основни модула – за начинаещи, за потребители с малко опит и за напреднали, които имат по-сериозен опит, но желаят за обогатят своите знания с допълнителна информация.

Предлагат се обучения по Microsoft Word 2007, 2010, 2013 и 2016.

Обучението за начинаещи разглежда теми и основни правила за създаване на документи, форматиране на документи и отпечатване. Вмъкване на изображения. Оформяне на Header и Footer.

Обучението за потребители с малко опит е насочено основно върху работа с малки обеми на документи. Задаване на двуколонен текст. Оформяне и работа с таблици в Microsoft Word. Работа с изброителни и неизброителни списъци.

Обучението за напреднали потребители е насочено към работа с големи документи. Създаване на съдържание, създаване на Индекс. Защита на документи или част от документ. Работа с Mail-merge (циркулярни писма). Автоматизиране на работата с помощта на макроси.

Най-актуалният Microsoft Word курс на ITraining e:

Най-полезните 5 функционалности на Microsoft Word, които не ползвате

Microsoft Word е много повече от програма за писане на документи. Многобройни изследвания сред бизнес юзърите, а и нашия опит показва, че огромна част от потребителите използват Microsoft Word основно като „пишеща машина“ плюс някои най-базисни функционалности на софтуера.
Всъщност възможностите на Microsoft Word (особено във версия 2013) и ползите от пълноценното му прилагане в бизнес среда, са огромни, като за някои от тях дори и не подозирате.

Полезните функционалности на софтуера, които не влизат често в употреба, са много. Този еднодневен тренинг разглежда основно 5 от тях:

  • Масова поща (Mail merge), 
  • Съдържание на документ (Table of Content),
  • Бързо въвеждане на текст (Building blocks / Quick parts), 
  • Импортиране на динамични таблици от Excel, 
  • Автоматично генериране на презентация от Word в PowerPoint.

Тренингът е предназначен за потребители, които имат начална подготовка и базисни умения в Microsoft Word.

Всяко от предлаганите обучения може да бъде модифицирано и програмата да бъде съобразена изцяло с изискванията и нуждите на потребителите.

Последни публикации

ITraining във Facebook

ITraining в LinkedIn