Microsoft обучениe и професионални IT консултации за всеки бизнес

Всеки ученик, студент, учител или преподавател без изключение може да регистрира собствен Office акаунт и да ползва свободно онлайн Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и OneDrive с 1 Tb дисково пространство – включително за Android и Apple устройства!

office 365 безплатноВече и в България всички училища и университети могат да се възползват от страхотните възможности, предоставяни от Microsoft навсякъде по света – а именно напълно безплатно ползване на Office 365 – за ученици, студенти, учители и университетски преподаватели.

Безплатният лиценз ProPlus (Office 365 план Education E1) включва онлайн версиите на Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote и OneDrive с 1 Tb дисково пространство. Може да се ползва на десктоп устройства, таблети и мобилни телефони (общо до 5 броя), независимо от операционната им система – Microsoft Windows (7 или по-нова версия), MacOS (10.6 или по-нова версия), iOS (6.0 или по-нова версия) или Android (KitKat 4.4 или по-нова версия).

Единственото задължително условие, за да се възползват учебните заведения от тази възможност, предоставена от Microsoft (респективно техните преподаватели и възпитаници) e, училищата или университетите да са регистрирани в програмата Office 365 за образованието (което става на адрес: https://products.office.com/bg-BG/academic).
Детайли по регистрацията за учебни заведения, ученици и студенти, може да откриете тук.

За да се улесни процесът по абонамента, регистрацията, добавянето на потребители и използване на пълните възможности, които предоставя безплатния лиценз за Office 365, е създаден специален сайт с подробни инструкции – на адрес: http://www.teacher.bg/office365.
Там може да научите освен как да създадете акаунт на учебното заведение и да добавяте потребители, но и как да си настроите и ползвате мейла, календара и контактите, как с помощта на SharePoint да създадете безплатно уебсайт на учебното си заведение (публичен и/или сайт само за вътрешно ползване) с възможности за множество подсайтове и лични блогове, как да използвате платформата за по-лесна администрация и комуникация между ръководство и преподаватели и служители, за колаборация между учители и ученици, за създаване на планове, програми, схеми, системи за оценяване и за още много други полезни неща.

microsoft office 365 за училища университети

Наистина, ще бъдете изненадани по колко много начини Office 365 може да бъде изключително полезен инструмент за образованието и за усъвършенстване на ученето и преподаването.
Тук са описани детайлно 50 идеи – начини за използване на Office 365 в учебните заведения, които да изпробвате.

Microsoft са адаптирали на български и са предоставили специално за свободно ползване на много различни варианти на визуални и промоционни материали, свързани с възможността за безплатното използване на Office 365 от училищата и университетите в България. Те могат да бъдат изтеглени от тук.

ITraining е партньор на Microsoft.

Прочетете още: