Microsoft обучениe и професионални IT консултации за всеки бизнес

Stay Home, Work Online, Use Teams!

Ситуацията с глобалната епидемия от Covid-19 е тежка. Тя изисква да спазваме в максимална степен обявените мерки за борба със заразата като хора, а като бизнес налага да бъдем гъвкави и иновативни.

И ние в ITraining, както повечето ни колеги, преминахме в режим „Home office“, но не спираме да работим.

Обновихме съдържанието на всички курсове, които предлагаме, а в най-скоро ще обявим и няколко съвсем нови и изключително полезни за бизнеса, обучения в сферата на Microsoft Excel и Power BI, разработени от Боряна Петрова.

Другото ново и важно при нас – въпреки, че и досега ни се е налагало да използваме платформи за дистанционно обучение, сега по време на извънредното положение и до успокояване на ситуацията, преминаваме изцяло към дистанционен онлайн формат на обучения и консултации.

Става дума не за записани видео уроци  без никаква интерактивност, а за истински обучения  с преподавател, в реално време, в една обща „виртуална учебна зала“, където всички са в постоянна  връзка, могат да общуват в чат, в аудио, видео комуникация, както и да споделят екрани и учебни файлове.

Принудителната почивка за много от служителите на фирмите би могла да се използва и за надграждане на знанията и уменията, вкл. и с дистанционни обучения. Можем да предоставим такива чрез популярните платформи и приложения за интернет комуникация, без това по никакъв начин да се отрази на ефективността на учебния процес.

Но тази от тях, която ние използваме активно и препоръчваме на всички бизнеси, които трябва да комуникират, да работят и да се обучават дистанционно, е Microsoft Teams.
Дори досега да не сте я ползвали, работата с нея е лесна и интуитивна, а безплатната версия има всички необходими за едно качествено бизнес обучение функционалности.

Какво още включва безплатната версия на Teams:

  • До 300 души ползватели;
  • Съобщения в чат и търсене без ограничения;
  • Вградени аудио- и видеоразговори за отделни лица, групи и събрания на целия екип;
  • 10 GB пространство за съхранение на файлове на екипа плюс 2 GB на човек за лично място за съхранение;
  • Интегрирано създаване на съдържание в реално време с помощта на Office Online, включително вградено в Word, Excel, PowerPoint и OneNote;
  • Неограничена интеграция на над 140 бизнес приложения, сред които да избирате, включително Adobe, Evernote и Trello;
  • Възможност за комуникация и сътрудничество с всеки във или извън вашата организация, осигурени от защитената глобална инфраструктура на Microsoft.

Освен това Microsoft Teams работи с всички операционни системи – Windows, Mac, Android, iOS.
Всеки с корпоративен или потребителски имейл адрес може да се регистрира за Teams. Тези, които все още нямат платен търговски абонамент за Office 365, ще имат достъп до безплатната версия на Teams.

Повече за Microsoft Teams може да научите тук и тук. А от тук може да изтеглите кратко ръководство за работа с Teams в .pdf формат.

А за всякакви въпроси и допълнителни детайли, свързани с дистанционната форма на нашите обучения, не се колебайте да се свържете директно с екипа на ITraining.

Прочетете още: