Microsoft обучениe и професионални IT консултации за всеки бизнес

Когато преди около 10 години започнах кариерата си като Microsoft преподавател, никога не съм си представяла, че някога ще имам щастието да посетя централата на Microsoft, че ще видя самата „лаборатория”, където се създава Microsoft Office, че ще се познавам с най-добрите Excel специалисти в света.

Тази моя мечта се сбъдна съвсем наскоро на Microsoft MVP Global Summit, събитие, което се състоя от 18-ти до 21-ви февруари, тази година, в кампуса на компанията в Белвю и Редмънд край Сиатъл.

Това е най-голямото годишно събиране на световната Microsoft общност. А тази година то беше още по-специално – 20 години от съществуването на MVP програмата. .
MVP наградите се присъждат всяка година на лидери на Microsoft обществата, за тяхната страст и активност да споделят своите експертни знания и опит и да популяризират Microsoft технологиите на регионално и международно ниво.

Над 3000 души от цял свят взеха участие в 3-дневните сесии и семинари, разпределени по конкретни направления за различните Microsoft продукти.

След общия брифинг около новостите, свързани с Microsoft Office, се включих в специална програма за Excel MVP-тата. Семинарите и уоркшоповете се водиха в залите, където реално се разработва и усъвършенства самия софтуер. Там се запознах с първия в света MVP за Excel, получил наградата точно преди 20 години – Боб Умлас, симпатичен и позитивен човек на, който ми подари две от своите книги, издадени не само в САЩ, но и в други страни по света.

Останах приятно изненадана, че доста от колегите Excel MVP-та бяха чували за мен и за ITraining много бързо дистанцията нежду нас бе стопена.За това допринесоха и организаторите от Microsoft, които освен за наситената професионална програма, се бяха погрижили да си прекараме добре и на партитата след учебните сесии.

Научих много нови и ценни неща около бъдещото развитие на Microsoft Excel, но засега нямам право да издавам тези тайни 🙂
Прекрасен финал на MVP Global Summit 2013 беше партито в залите…и на терена на огромния стадион на местния отбор по американски футбол Seatle Seahawks.

Беше много хубаво, но свърши бързо…

Ето и малко снимки (за съжаление нямах възможност да снимам много, тъй като по време на събитието с обездвижена ръка:-(  ):

mvp-summit-excel

Сред всички MVP-та в света за Excel за 2012 г.

 

Boriana Petrova - MVP

На MVP партито

 

mvp

20 години MVP програма

 

MVP_Summit_stadium

Последната MVP вечер – на стадиона на Seahawks в Сиатъл

 

 

 

Прочетете още: