Microsoft обучениe и професионални IT консултации за всеки бизнес

Имам удоволствието да представя на вашето внимание новата ми книга „VBA for Microsoft Excel”.

ebook-vba-excelТова е книга за тези, които нямат никакъв или имат малък опит в писането на макроси в Microsoft Excel. Макросите в Excel представляват малки програмки, които помагат за автоматизиране на определени задачи. Ако се налага да се изпълняват поредица от често повтарящи се действия, може да се напише макрос, който сам да изпълнява тези действия, с което се пести време и се намалява вероятността от грешки. Поредицата от команди се създават на програмния език – VBA (Visual Basic For Application)

Книгата дава фундаментални познания по създаването и обработката на макроси. Може да се използва, както за Microsoft Excel 2007 и 2010, 2013, така и за по-стари версии на продукта. Самата електронна книга е 60 страници, като в пакета са включени 12 модула, в които са описани действия и команди плюс упражнения по основните модули, заедно с отговорите към тях.

Във „VBA for Microsoft Excel” първо се разглежда как се създава макрос с помощта на Macro Recorder.Този инструмент в Microsoft Excel може да записва поредица от действия, след което създадения запис лесно може да се възпроизведе. В този случай се създават макроси без да е необходимо да се познава VBA. За съжаление този инструмент не дава възможност за проверка на определени условия и не може да изпълнява повтарящи се действия (цикли). Това се постига с по-задълбочено познаване и прилагане на Visual Basic For Excel. В следващите раздели на книгата се разглеждат основите на VBA за Microsoft Excel и как се записват макроси с помощта на код.

За да добиете по-детайлна представа за структурата на книгата и темите, които включва, от тук може да изтеглите Съдържанието и първия модул.

Цената на книгата е 9.99 лв. като може да я платите  чрез банков превод, или чрез PayPal, като книгата ще ви бъде изпратена по mail.

Ако желаете да си закупите „VBA for Microsoft Excel“ направете го от тази страница.

Там ще намерите и пълни подробности по начините на плащане.

Искрено се надявам, че книгата ми ще ви бъде полезна!

Прочетете още: