Microsoft обучениe и професионални IT консултации за всеки бизнес

Инструментът Document Inspector ви дава възможност да изтриете, както бележките под слайдовете в PowerPoint, така и всякакви коментари и лична мета информация, съдържащи се в Microsoft Office документите.

Автор: Валентина Стефанова – сертифициран Microsoft Office Specialist

valentina-stefanova Валентина Стефанова е Junior Trainer в ITraining.

Тя е сертифициран Microsoft Office Specialist (MOS) и е инструктор по най-популярните продукти в Office пакета – Excel, Word, PowerPoint и Outlook.

Личният й преподавателски подход към курсистите помага за по-лесното усвояване на материала и овладяване на тънкостите на офис приложенията, независимо дали става въпрос за версия 2003 или 2016, за ниво начинаещи или напреднали.

 

 

 

 

 

 

 

Вероятно сте попадали в следната ситуация:
Изготвили сте презентация с помощта на Microsoft PowerPoint, която трябва да изпратите на клиенти или на вашия шеф, но не искате те да имат достъп до бележките, които сте поставили под всеки слайд. Отделно ако сте работили по презентацията с колеги, вероятно е встрани от слайдовете да има писани и коментари и разни анотации по темите, които засягате.

Примерно:

powerpoint tips and tricks

 

Ако презентацията ви е кратка, не би било проблем да изтриете една по една бележките под всеки слайд. Обаче, ако PowerPoint документът ви се състои от 50, 100 или повече слайдове и по всеки от тях има бележки и коментари, „изчистването“ им би ви отнело твърде много време.

В тази статия ще опишем в няколко стъпки как най-бързо и лесно да премахнете бележките и коментарите от PowerPoint презентация. За целта ще използваме един много полезен инструмент, който е наличен като в Microsoft PowerPoint така и в Microsoft Word и ExcelDocument Inspector.

Стъпка 1:

В готовата презентация, след като се уверите, че сте запазили файла, изберете раздел: File – >Info – > Check for Issues.

powerpoint обучение

 

И изберете опцията Inspect Document.

Powerpoint document

 

Стъпка 2:

В прозореца на Document Inspector се уверете, че има отметка на Presentation Notes и инспектирайте документа (бутона Inspect).

powerpoint курсове

 

Стъпка 3:

Document Inspector ви дава отчет за инспектираните данни в документа. Виждате, че освен бележките ви по презентацията, може да изтриете и коментарите и анотациите, правени по слайдовете, както и цялата персонална мета информация, съдържаща се в т.нар. Properties на документа.

powerpoint document inspector

 

Срещу всяка опция има бутон Remove All в дясно от нея. Преценявате какво друго, освен бележките желаете да „изчистите“ от документа и натискате бутона, след което затваряте прозореца.

powerpoint изчистване на документ

Стъпка 4:

Отново запазете файла. Това е.

В следваща статия ще разгледаме и полезното приложение на Document Inspector-а в Microsoft Word и Microsoft Excel документи.

А ако желаете да подобрите знанията и уменията си в сферата на PowerPoint, a и на другите Microsoft Office апликации, разгледайте курсовете, които предлагаме или се свържете директно с ITraining.

Прочетете още: